donderdag 23 april 2015

Donderdag

Deze morgen was er al vroeg beweging. Om half 7 hoorden we de eerste kinderen al rondlopen.  Toch moesten ze nog even blijven liggen want juf Lyn stak pas om 7u haar radio aan met een leuk wekliedje.  Na het wassen en kleden schoven we aan de ontbijttafel aan. We aten opnieuw ons buikje rond.
Deze hele dag splitsten we ons in 3 verschillende groepen.  We bezochten afwisselend het Natuuratelier, een melkveebedrijf en het heemkundig museum in een beurtrol.

Natuuratelier
Na flink wat stappen mochten we de dieren van hun ontbijt voorzien.  Hier kregen we uitleg over de de schapen en de geiten en hun wol. Daarna mochten we de wol bewerken.  Ook hier eerst wat uitleg, dan mochten we daadwerkelijk iets doen.  Eerst de wol wassen tot die proper was, daarna kleuren in een mooi kleurtje.  De gekleurde wol moest dan gekamd worden en gesponnen tot echte draad.  De mevrouw gaf ons een stukje zelfgekamd en gesponnen draad mee.  Dit was een heel leuke ervaring en we leerden hier aardig wat bij.

Melkveebedrijf
Ook dit was flink wat stappen, maar we raakten er met zijn allen.  De boerin gaf uitleg over de vlees- en melkdieren, we zagen een hoogzwangere koe, we mochten zelfs de koeien aaien en maakten kennis met een pasgeboren kalfje.  Ze gaf ook nog uitleg over het melken en hooi en stro.  Weten onze mama's en papa's het verschil tussen hooi en stro?? :-)

Heemkundig museum
Je raadt het al: ook hier werd er flink wat afgestapt om er te raken.  Een gids leidde ons rond in een kasteel waar hij uitleg gaf over de baron en zijn dienaren.  We maakten kennis met een oude kamer, een oude radio, een keuken met de wastobbe, een klasje van vroeger en luisterden ook nog naar het verhaal van de oorlog. 

Je raadt het al: iedereen is doodmoe, maar .... een fuif zien ze waarschijnlijk wel nog zitten.  Momenteel zitten ze te eten, gaan we douchen, nog wat spelen (gezelschapsspelletjes, volleybal, tekenen, muzikaal pak) en dan nog lekker samen wat dansen.

De foto's tot aan het avondeten vind je hieronder.  Deze van vanavond volgen nog (vanavond of morgen).  Iedereen zal goed slapen en hopelijk morgen ook wat langer ;-)

Tot later!


































































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten